Новини
Хмельниччина туристична

У Хмельницького з’явилася перша туристична марка

Приємною для колекціонерів-туристів новиною поділився на своїй сторінці у Фейсбук хмельницький мандрівник Юрій Даценко: “Нарешті перша туристична марка з міста Хмельницького прибула до нас”.

На першій хмельницькій марці, яка має порядковий номер 159, зображене колишнє Олексіївське реальне училище, на місці якого зараз розташована Хмельницька міська рада. Планується, що продаватися вона буде саме там, хоча детальної інформації з цього приводу поки що немає, адже офіційна презентація туристичної цікавинки ще попереду. Перша партія марок виготовлена в кількості 100 штук, але в міру продажу їх дозамовлятимуть. З березня цього року туристична марка в Україні коштує 40 гривень.

Туристична марка – дерев’яне кружальце з нанесеним на нього зображенням певної туристичної цікавинки: замку, монастиря, храму, музею, пам’ятника тощо. Такий сувенір можна придбати, відвідавши об’єкт, зображений на ньому. Наразі в Україні продається 298 туристичних марок. Хмельниччина має 11 таких сувенірів, більшість з яких присвячені Кам’янцю та Сатанову.

Можливо, з часом у Хмельницькому з’являться й інші туристичні марки – з пам’ятником-фонтаном Мюнхгаузену, будинком просвіти, собором, пивзаводом та іншими визначними пам’ятками міста.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook