Новини
Економіка

Роботодавці Хмельниччини спрямували на соціальні потреби 3,5 мільярда гривень

З початку 2018 року роботодавці Хмельницької області сплатили до державних цільових фондів 3 мільярди 470 мільйонів гривень єдиного соціального внеску. У порівнянні з відповідним періодом 2017 року надходження коштів на пенсії та іншу «соціалку» зросли на 749 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба ДФС у Хмельницькій області. Темп росту відрахувань склав 127%.

Як зазначають у Головному управлінні ДФС у комунікаційно-роз’яснювальні заходи з детінізації ринку праці, які активно проводилися в області протягом вересня-жовтня, у поєднанні зі зростаючою податковою культурою платників у підсумку дають результат, який забезпечує стабільне виконання соціальних програм держави.

«Ми чітко роз’яснюємо і роботодавцям, і найманим працівникам, що не задекларована праці має негативні наслідки для тих осіб, котрі погоджуються працювати в умовах «тіньової» зайнятості. За такої патової ситуації не можна претендувати на соціальні виплати у разі втрати працездатності чи належне пенсійне забезпечення в майбутньому. Тож кожен працюючий, незалежно від віку і виконуваної роботи,  повинен знати, чи дотримується вимог закону його роботодавець. Це цивілізований і цілком демократичний рівень взаємин, тим паче, коли йдеться про трудові відносини», – розповіла заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Автор: Тетяна Новак