Новини
Політика

На президентських праймеріз УКРОПу у Хмельницькому переміг Олександр Шевченко

13 жовтня народний депутат від УКРОПу Олександр Шевченко переміг на президентських праймеріз партії у Хмельницькій області. За політика проголосували 184 делегати загальних зборів Хмельницької обласної організації УКРОПу. Заступниця голови Комісії партійного контролю «Українського об’єднання патріотів» Оксана Тунік-Фриз та заступниця голови Київської міської організації УКРОПу Ірина Головатенко посіли друге та третє місця відповідно.

Під час праймеріз у Хмельницькому Олександр Шевченко зазначив, що хоче вигнати з влади злодіїв, колаборантів і зрадників на кшталт чинного президента Петра Порошенка. Наступний голова держави має завершити війну на сході та повернути анексовані й окуповані території, а не заробляти на торгівлі з агресором. «Ми начебто воюємо, але водночас торгуємо, маємо гуманітарні відносини й залізничне та автомобільне сполучення з агресором. Наших людей убивають на сході, а міжнародна політика влади спрямована на продовження торгівлі. Щоби закінчити війну, треба почати це робити», – заявив Олександр Шевченко.

Водночас голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко нагадав, що днями Міжнародний валютний фонд визнав Україну найбіднішою країною Європи. Натомість чинний президент Петро Порошенко й надалі залишається найбагатшим головою держави у цій частині світу. «Ми хочемо стати незалежними і заможними громадянами. Наша партія і наші кандидати мають конкретну програму дій, яка непокоїть владу. Ми кидаємо виклик владі, бо хочемо змін у суспільстві. Можливо, це шанс, який дається Україні востаннє», – наголосив парламентар.

Крім того, Тарас Батенко зазначив, що влада намагалася зірвати президентські праймеріз УКРОПу в Хмельницькому. За годину до початку заходу провайдери, вочевидь, під тиском місцевих можновладців, відмовилися забезпечувати відеотрансляцію зустрічі, пославшись на технічні проблеми, які зможуть вирішити не раніше, ніж за декілька днів. Та організаторам в останню мить вдалося налагодили зв’язок за допомогою супутникового інтернету.

Зі свого боку, голова правління фонду «Майдан закордонних справ», очільник Київської міської організації УКРОПу Богдан Яременко зазначив, що охочі позмагатися за пост президента передусім повинні продемонструвати конкретну програму дій у сфері зовнішньої політики. По-перше, це належить до прямої компетенції глави держави. По-друге, в умовах війни успіх на міжнародній арені сприятиме й перемогам на фронті. «Попри те, що ми молода партія, УКРОП вже має солідний доробок у сфері зовнішньої та безпекової політики. УКРОП – це партія, яка вже продемонструвала, що навіть не будучи у владі, здатна вносити пропозиції та домагатися їхнього виконання чинною владою», – наголосив Богдан Яременко. Політик зазначив, що, на відміну від теперішніх керівників країни, УКРОП не брехатиме українцям про близький мир, можливість компромісів із ворогом або ж припинення війни за декілька годин.

Зауважимо, Хмельницький став сьомим обласним центром України, у якому відбулися президентські праймеріз УКРОПу. Раніше учасники перегонів відвідали Луцьк, Рівне, Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ та Ужгород. До кінця листопада зустрічі відбудуться в усіх областях країни, кожна з яких обере переможця. Остаточні результати праймеріз стануть відомі на великому з’їзді УКРОПу, який відбудеться у Києві 5 грудня

Автор: Алла Самойленко