Новини
Кримінал

На Хмельниччині суд розглядатиме справу про хабар посадовцю

У серпні цього року за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури співробітники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно зі слідчими слідчого відділу Славутського ВП Головного управління Національної поліції задокументували факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.

Як повідомила прокуратура Хмельницької області, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки чужого майна, 27-річний мешканець міста Славута запропонував хабара заступнику начальника слідчого відділу Славутського відділу поліції.

Про цю пропозицію правоохоронець повідомив керівництво, на  підставі рапорту за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

Під час передачі неправомірної вигоди в розмірі 2 тис. грн. громадянина затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а кошти вилучено.

За результатами досудового розслідування цього кримінального провадження обвинувальний акт за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України, направлено для розгляду до суду.

Довідково:

Санкція ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Автор: Тетяна Правдива