Новини
Події

“Проскурівські смаколики” – хмельницька традиція смачного свята

Минулої суботи уже вп’яте місцевих мешканців та гостей Хмельницького  гостинно зустрічав уже традиційний фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики».

«Лірична осінь» – таку назву мало святкове дійство у центрі Хмельницького, у сквері імені Т.Шевченка. Судячи з того, що у сквері від самого ранку було  людно, хмельничани чекали чергового смачого фестивалю. Гарна сонячна погода та яскраво прибрані ятки учасників фестивалю вуличної їжі створювали відповідний настрій. Молодь, діти, люди поважного віку – кожен знайшов для себе цікавинку. Та найголовніше – прямо в центрі міста можна було посмакувати вишуканими ресторанними стравами кращих закладів харчування Хмельницького.

Відразу три ресторани запропонували хмельничанам заморський смаколик – устриці, які прийшлися до смаку багатьом гостям фестивалю. Була й знайома українцям китайська качка по-пекінськи, подільська качка з яблуками, традиційні м’ясні та рибні страви на мангалі, овочі-гриль, різноманітна випічка, солодощі і напої на різний смак. Кожен з 21 учасника представив усе найцікавіше, найсмачніше та приготоване з любов’ю.

Організатори фестивалю «Проскурівські смаколики» не зрадили традиції і у культурній програмі.  Для гостей  свою артистичну майстерність показали  співак, представник України на Дитячому конкурсі Євробачення 2009 Андранік Алексанян, співак, композитор, музикант Сергій Дорофєєв, заслужена артистка України скрипалька Майя Онищук. Для бажаючих зробити фото на пам’ять кожен ресторан організував свою фото-зону. Тож на підтвердження теми «Лірична осінь» фестиваль не тільки був святом смачної їжі, а й місцем для естетичної насолоди.

Фестиваль стає популярнішим з кожним разом: порівняно з минулими роками, цього разу коло учасників було більшим. Це ресторани «Фамілія», «Сад на Європейській», «Ресторація Шпігеля», «Діоскурі», «Стейк Хаус», «Апріорі», «Шотландія», «Кондитерська лавка», «Beef & Cake», арт-кафе «Диканька», «Goocha» і «Містер Ло», піцерії «Рiccolino» і «Мама Мія», паб «Union Jack», кондитерські «Крендель» і «Цукерня», «Майстерня шоколаду», «Shade Burger», а також ТМ « Верест» і  ТМ «Хмельницькі делікатеси».

Цьогоріче свято вуличої їжі завершилося, але засмучуватися не варто. Організатори «Проскурівських смаколиків» планують провести  фестиваль у травні наступного року, але вже у дендропарку.

 

 

Автор: Алла Самойленко