Новини
Суспільство

Сергій Лабазюк закликав владу терміново відреагувати на ситуацію у сфері ЖКГ

Депутатська група «Воля народу» вимагає від влади всіх рівнів у найкоротші терміни вирішити питання, повязані з житлово-комунальною сферою і стартом опалювального сезону.

Про це заявив народний депутат України Сергій Лабазюк під час виступу з трибуни парламенту.

Як зазначив політик, у країні офіційно розпочався опалювальний сезон, однак є низка невирішених питань в цьому напрямку. Крім того, Кабмін переклав відповідальність за запуск опалювального сезону на місцеві органи влади і підприємства ТКЄ.

«У свою чергу на місцях не запускають процес, бо кажуть, що не сильно холодно. Мовляв, немає ще середньодобової +8 градусів. Що в результаті? Стоять холодні садочки, школи, ФАПи та лікарні. І це в той час, коли Україну атакує три штами грипу», – наголосив політик.

Сергій Лабазюк закликав владу всіх рівнів терміново відреагувати на ситуацію у сфері ЖКГ. У першу чергу, підключити до опалення об’єкти соціального призначення, де в цьому є реальна потреба.

Крім цього, депутат закликав парламентарів дослухатись до позиції Асоціації міст України і передбачити в держбюджеті на наступний рік 19 млрд грн субвенції на погашення різниці між фактичною вартістю енергоносіїв та затвердженими тарифами для населення і бюджетних установ.

Нардеп також звернувся до Верховної Ради з проханням підтримати проект постанови №8108 і встановити мораторій на відключення населення від тепла під час опалювального сезону.

«Ця постанова, як кістка в горлі енергетичному лобі в Раді, але ми закликаємо фракції стати на бік українського народу й захистити людей в даній ситуації, щоб не повторилися минулорічні випадки відключення», – зазначив пан Лабазюк.

 

 

Автор: Тетяна Правдива