Новини
Кримінал

У Кам’янці на 12 років засудили жінку за вбивство матері

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд за участі присяжних виніс вирок обвинуваченій у вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України) і позбавив її волі на 12 років.

Трагічні події розгорнулися торік на Водохреща у с. Вільховець, що у Кам’янець-Подільському районі. 48-річна жінка під час чергової суперечки кинула літню матір на підлогу і почала її бити: спочатку руками, потім взялася за сокиру. Судмедексперти на голові і руках потерпілої згодом нарахують понад три десятки ран.

Після вбивства обвинувачена помила матір і підлогу від крові й поклала її помирати. Згодом подзвонила до родичів і запевнила, що жінка померла природною смертю. Власне, це ж повідомила й фельдшеру, вимагаючи виписати довідку про смерть, аби матір поховати. Після обстеження померлої той викликав поліцію.

Саме ці обставини смерті літньої жінки знайшли підтвердження у судовому засіданні після аналізу доказів і показань свідків. «Вчинила умисний особливо тяжкий злочин, в силу ст.89 КК України не судима. Умисними діями обвинувачена позбавила життя матір, що само по собі є жорстоким вчинком. Негативно її характеризує серед іншого і те, що згідно з рішенням суду, через неналежну поведінку у неї було відібрано дитину. За висновком судово-психіатричної експертизи обвинувачена виявляє психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю, синдром залежності», – ідеться у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Автор: Тетяна Новак