Новини
Суспільство

Малий бізнес Хмельниччини сплатив до місцевих бюджетів понад півмільярда гривень єдиного податку

Протягом дев’яти місяців 2018 року підприємці Хмельницької області, які працюють за спрощеною системою оподаткування, відрахували до місцевих бюджетів краю 542,9 мільйона гривень єдиного податку. А це на 95,4 мільйона гривень більше, ніж у січні-вересні минулого року.

Найбільшу частку надходжень єдиного податку традиційно забезпечили підприємці-фізичні особи, сплативши понад 328,1 мільйона гривень. Юридичні особи – платники третьої групи спрощеної системи оподаткування поповнили скарбниці місцевих громад на 72,8 мільйона гривень. Внесок сільгоспвиробників на четвертій групі оподаткування склав 142 мільйона гривень.

За даними Головного управління ДФС у Хмельницькій області, єдиний податок на теренах краю сплачують 40,2 тисячі «спрощенців» – фізичних осіб та 6,4 тисячі – юридичних осіб.

«Сплата єдиного податку на Хмельниччині залишається одним з найбільш істотних джерел наповнення місцевих бюджетів. Ми дякуємо сумлінним представникам малого бізнесу, які забезпечують роботою себе і створюють робочі місця, декларуючи при цьому легальну працю та нарощуючи обсяги сплачених податків», – підкреслила заступниця начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

 

Автор: Тетяна Правдива