Новини
Кримінал

Поліція Кам’янця-Подільського затримала п’яного крадія автівки

Сьогодні, 23 жовтня, працівники групи реагування патрульної поліції Кам’янець-Подільського відділення поліції зупинили 18-річного юнака, який керував автомобілем без документів та й ще у стані алкогольного сп’яніння. Та адміністративними порушеннями зловмисник не обмеживсяяк виявилось, транспортний засіб він викрав.

Патрулюючи поблизу одного із розважальних закладів Кам’янця-Подільського, працівники поліції помітили «ВАЗ-2106», який від’їжджав, створюючи аварійні ситуації по всій дорозі.

Після зупинення автівки-порушника виявилося, що за кермом перебував 18-річний житель Вінницької області. У молодика не було жодних документів. Крім того, «Драгер» показав 1,62 проміле алкоголю в його крові.

Патрульні склали на юнака адміністративні протоколи за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) та ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час оформлення адмінматеріалів поліцейські встановили, що зловмисник викрав його в центрі Кам’янця-Подільського, та ще й не в сторонньої людини, а в двоюрідного брата.

Правопорушника затримали. По даному факту відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Наразі слідчі з’ясовують усі обставини події.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива