Новини
Суспільство

Співробітники ДФС Хмельниччини перевірили торговців алкоголем і тютюном

Працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Хмельницькій області здійснили ряд контрольно-перевірочних заходів щодо виявлення порушень у сфері торгівлі алкогольними та тютюновими виробами на території населених пунктів краю.

Внаслідок цього було виявлено 393 порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Загальна сума штрафних санкцій – понад 4,5 мільйона гривень.

Зокрема, було виявлено 50 випадків продажу алкогольних напоїв чи тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку, через що до порушників застосували штрафні санкції на 340 тисяч гривень позбавили 39 ліцензій на торгівлю.

Також було виявлено  237 випадків торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні – на суму 2,37 мільйона гривень, 13 випадків торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими, ніж встановлені виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів – на суму 190 тисяч гривень, 15 випадків виробництва, зберігання, транспортування, чи реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку – на суму 255 тисяч гривень, три випадки виробництва, зберігання, транспортування, реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку – на суму 68 тисяч гривень, три випадки торгівлі алкоголем через незареєстрований касовий апарат – на суму 100 тисяч гривень, три випадки зберігання алкогольних напоїв у незареєстрованих місцях (65 тисяч гривень) тощо.

Зазначена робота ведеться у співпраці з головами об’єднаних територіальних громад та керівниками райдержадміністрацій.

Сьогодні підприємці області користуються 2687-ма ліцензіями на реалізацію алкоголю та тютюну, реалізовуючи їтовари через 4089 ліцензованих закладів торгівлі.

Автор: Тетяна Правдива