Новини
Події

Хмельницьку атомну електростанцію відвідав Голова ВАО АЕС

Сьогодні, 24 жовтня, на Хмельницькій АЕС побував Голова Всесвітньої асоціації операторів, які експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), Жак Регальдо. Робочий візит відбувся за участі президента енергокомпанії Юрія Недашковського.

У рамках програми перебування Голова ВАО АЕС відвідав навчально-тренувальний центр (НТЦ) атомної станції. На повномасштабному тренажері блочного щита управління (БЩУ) оперативний персонал енергопідприємства продемонстрував гостю відпрацювання позаштатних ситуацій на АЕС.

Під час візиту Голова ВАО АЕС побував також у машинному відділенні, на БЩУ першого енергоблока та на будівельному майданчику третього блока. Генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко та керівники атомної станції детально ознайомили Жака Регальдо з технологією виробництва, «постфукусімськими» заходами з безпеки, впровадженими на підприємстві, найближчими планами та перспективами.

Презентуючи результати роботи ХАЕС, керівник підприємства акцентував увагу на основних завданнях, які стоять перед хмельницькими атомниками, а це – продовження терміну експлуатації першого енергоблока та спорудження нових потужностей.

Голова ВАО АЕС поцікавився всіма аспектами діяльності Хмельницької АЕС і побажав колективу атомників безпечної та ефективної експлуатації енергоблоків, успішного проведення ремонтних робіт та продовження терміну експлуатації першого енергоблока, а також успіху в пошуку інвесторів для спорудження Х-3,4.

 

Автор: Тетяна Правдива