Новини
Суспільство

Партія “Ураганів” поїхала з Шепетівки в українське військо

ДП “Шепетівський ремонтний завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, завершив ремонт чергової партії 220-мм реактивних систем залпового вогню “Ураган”. Бойові машини вже передані замовнику на посилення артилерійської міці українського війська.

Під час ремонту завод повністю відновив всі вузли та агрегати РСЗВ “Ураган” та успішно завершив приймально-здавальні випробування, повідомляє сайт Шепетівки.

РСЗВ “Ураган” – одна із найбільш далекобійних та потужних реактивних систем залпового вогню, що стоять на озброєнні Збройних Сил України. За 20 секунд “Ураган” може зробити повний залп з 16 реактивних снарядів, який гарантовано уразить цілі на дальності до 35 км. Для переведення системи з похідного у бойове положення необхідно лише три хвилини. Це у поєднанні зі високомобільним шасі 8х8 , дозволяє оперативно переміщуватись на позицію, завдавати удару по противнику та уникати вогню у відповідь.

Широкий спектр реактивних снарядів для “Урагану” дозволяє знищувати живу силу, неброньовану, легкоброньовану і броньовану техніку, підрозділи протиповітряної оборони та артилерії, командні пункти, вузли зв‘язку та інші важливі об‘єкти противника.

Разом з тим ДП “Шепетівський ремонтний завод” проводить науково-експериментальні роботи по заміні базового шасі РСЗВ “Ураган” на шасі вітчизняного виробництва та встановлення на РСЗВ “Ураган” сучасної системи управління вогнем.

 

Автор: Тетяна Новак