Новини
Кримінал

Заїжджий заготівельник горіхів намагався обікрасти будинок на Хмельниччині

Подія сталася 23 жовтня близько 22.00 години. Зловмисник разом зі своїм напарником уже декілька днів їздили вантажним бусом областю і скуповували в людей горіхи, картоплю та іншу городину. У Кругликах вирішили зупинитись на ніч. Коли напарник заснув у машині, 25-річний зловмисник пішов до хати, де напередодні приймав горіхи. Він знав, що власник тільки наглядає за господарством, а живе в іншому будинку.

Злодій зірвав з вхідних дверей навісний замок, проник всередину і викрав телевізор, ТВ-тюнер, 2 сокири та інші дрібниці. Проте саме в цей час на господарство прийшов власник. Зловмисник заховав тюнер під куртку і почав утікати, та так, що загубив на господарстві головний убір.

Тим часом потерпілий покликав свого зятя на підмогу та викликав поліцію. Грабіжника він упізнав, бо ж напередодні здавав йому горіхи. Затримали зловмисника неподалік від місця вчинення злочину. Він намагався поводитись так, ніби не має жодного стосунку до того, що сталося. Проте під час огляду в нього під курткою виявили викрадений тюнер.

Наразі «гастролеру» вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі.

Джерело

 

Автор: Тетяна Новак