Новини
Економіка

Сергій Лабазюк: Для запуску реального, діючого ринку землі в Україні потрібно створити прозорий законодавчий механізм

Таку думку висловив народний депутат від Хмельниччини Сергій Лабазюк під час ефіру на одному з загальнонаціональних телеканалів.

За словами політика, робота над ринком землі перебуває в активній фазі. Нардеп нагадав про відповідну робочу групу, яка напрацьовує законодавчі зміни.

«Маємо ситуацію, що у деякій мірі порушено права людини: вона не може скористатися правом розпоряджатися своєю власністю, тобто, землею. Але ті, хто вимагають, щоб прискорили процес і відкрили ринок землі – це або заокеанські, або українські гаманці, які хочуть за безцінь скупити землю. У період, коли не проведено інвентаризацію, немає механізму, не існує закону про ринок землі – цього робити не можна», – пояснив він в ефірі.

При цьому Сергій Лабазюк зазначив, що на законодавчому рівні потрібно розробити механізм, який буде відповідати реальній ситуації.

Політик також вважає популістами тих, хто говорить, що ринок землі треба запустити вже завтра, мовляв, це права людей. А також тих, хто говорить, що землю ніколи не можна продавати.

«Почуйте: у жодному разі не можна говорити, що варто продовжити мораторій на 10 років. Це неправильно і не справедливо. Ми маємо дати право людям скористатися можливістю. Але давайте спочатку приведемо законодавство в належний стан, а не будемо робити анархію в цьому питанні», – підсумував він.

Автор: Тетяна Новак