Новини
Суспільство

Понад півсотні молодих матусь Нетішина вже отримали “пакунки малюка”

У вересні в Україні стартував пілотний проект з надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка». У рамках урядової програми вже понад півсотні матусь Нетішина отримали бейбі-бокси, повідомляє відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Комплект необхідних речей надається батькам у пологовому будинку. У нього входять речі, необхідні новонародженим протягом перших місяців життя, зокрема, підгузки одноразові; серветки вологі одноразові, гіпоалергенні, PH-нейтральні, без запаху; пелюшка ситцева; пелюшка фланелева; пелюшка муслінова; пелюшка багаторазова вологостійка; шапочки (розмір 0 – 3 місяці та 3 – 6 місяців); боді з коротким рукавом (розмір 50 – 56 см та 56 – 58 см); боді з довгим рукавом (розмір 50 – 56 см та 56 – 58 см); штани-повзунки із закритими носочками.

Комплект упакований у коробку-колиску з міцного картону. Усі товари сертифіковані.

«Пакунок малюка» видають безпосередньо у пологовому будинку: один бейбі-бокс на одну дитину. При цьому матеріальне становище сім’ї на видачу пакунка не впливає. У вересні деякі матусі отримали бейбі-бокси не при виписці з акушерсько-гінекологічного відділення, а пізніше. Як повідомили лікарі, причиною цього стала затримка доставки з області. Проте наразі система отримання пакунків налагоджена, а тому всі породіллі отримують їх вчасно.

Автор: Тетяна Новак