Новини
Суспільство

На Хмельниччині власника тварин оштрафували за відмову від їх вакцинації

Постановою інспектора Держпродспоживслужби на власника великої рогатої худоби було накладено 136 гривень штрафу. Проте Полонський районний суд це рішення скасував.

Чоловіка притягнули до відповідальності за те, що він відмовився надати тварин для проведення дослідження на наявність хвороб і проведення щеплення. Однак в суді державний орган не надав доказів, які б підтвердили, що чоловік дійсно порушив ветеринарно-санітарні вимоги.

Оскаржуючи постанову державного інспектора, власник тварин зауважив, що про день проведення щеплень йому відомо не було. Крім того, відсутні докази, що він навмисно ухилявся від вакцинації. Питання ж про притягнення чоловіка до відповідальності вирішувалось за його відсутності.

Натомість представник районного управління Держпродспоживслужби заявив, що оголошення про проведення щеплення розмістили на вулицях села. Відтак, не надавши худобу для вакцинації, власник вчинив правопорушення, передбачене статтею 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення (“Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог”), повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Відповідно до частини 2 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача. Оскільки Держпродспоживслужба в суді не довела, що чоловік порушив вимоги Закону “Про ветеринарну службу”, то позов задовольнили і постанову інспектора скасували.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS