Новини
Суспільство

В яких медзакладах Хмельниччини надаватимуть допомогу військовим під час воєнного стану

Таких, відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства оборони України, на території Хмельницької області є сім. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

“У кожній області створено перелік закладів охорони здоров’я, що за потреби готові надати необхідну спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу захисникам. Це міські, районні, обласні лікарні, госпіталі, диспансери, а також інститути різного профілю Національної академії медичних наук. У цих закладах військовослужбовці сил оборони зможуть пройти лікування і реабілітацію, а після отримання медичної допомоги — військово-лікарську експертизу”, – зазначає в.о. міністра.

У цих закладах, зазначено у дописі, всі цивільні мешканці отримуватимуть лікування без змін. Водночас у них наявний резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів. Одночасно кожен заклад охорони здоров’я може прийняти щонайменше 10-15 військових. За потреби заклади охорони здоров’я будуть підсилені фахівцями необхідної кваліфікації. У регіонах можуть створюватись робочі групи, які зокрема допомагатимуть організовувати процес вчасної госпіталізації і виписки військових та правоохоронців.

З повним списком список медичних закладів у кожній області можна ознайомитися на сайті МОЗУ за посиланням.

У Хмельницькій області перелік медичних закладів наступний: 

  • Хмельницька обласна лікарня (м. Хмельницький, вул. Пілотська, 1);
  • Хмельницький обласний онкологічний диспансер (м. Хмельницький, вул. Пілотська, 1);
  • Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни (Хмельницька обл., с. Ружичанка);
  • Хмельницька обласна психіатрична лікарня № 1 (Ярмолинецький район, с. Скаржинці);
  • Хмельницька міська лікарня (м. Хмельницький, Проскурівський пров., 1);
  • Кам’янець-Подільська міська лікарня № 1 (м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 31);
  • Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня (м. Кам’янець-Подільський, вул. Матросова, 30).

Нагадаємо, у відповідь на російську агресію в Азовському морі Верховна Рада України затвердила Указ Президента Петра Порошенка про воєнний стан. Він триватиме до 26 грудня 2018 року в тих областях, які межують з Росією, Придністровською ділянкою Україно-Молдовського кордону та узбережжям Чорного і Азовського морів.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS