Новини
Суспільство

У Хмельницькому обговорили перспективи тимчасових споруд та літніх майданчиків

На чергову сесію міської ради буде винесено кілька проектів рішень, які стосуватимуться змін щодо розміщення у Хмельницькому тимчасових споруд та відкритих майданчиків біля кафе і ресторанів. Попередньо ці проекти обговорили з підприємцями міста, яких зміни торкнуться у першу чергу. Зокрема, зміниться порядок демонтажу тимчасових споруд, порядок прийняття рішень та оплати. Ще один пункт, який зазнає змін, стосується відкритих літніх майданчиків. Наприклад, прописані вимоги щодо їхнього розміщення.

«Якщо майданчик розташовується в межах чужого фасаду, потрібне письмове погодження, – зазначає начальник управління торгівлі Хмельницької міської ради Руслана Сідлецька. – Якщо на пішохідних доріжках, то прохідна частина має бути не менше півтора метра».

Детально розписали й те, де заборонено встановлювати майданчики, а також як вони мають виглядати зовні.

З новацій – тепер за перші десять днів потрібно буде сплатити половину суми, прописаної в договорі, а решту виплачувати рівними частинами щомісяця до кінця сезону.

«Ми прописали це тому, що за два роки роботи по літніх майданчиках у нас  склалася така ситуація… В минулому році багато з тих, хто тримає літні майданчики, платили перед початком нового сезону», – пояснює Руслана Сідлецька.

Деякі зауваження підприємці внесли уже під час обговорення. Якщо хтось хоче ознайомитися з пропонованими проектами регуляторних актів, може це зробити на сайті міської ради у розділі «Для бізнесу» та підрозділі «Регуляторна політика».

13 грудня документи розглянуть на міськвиконкомі, а затим затвердять на сесії.

Подробиці – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS