Новини
Суспільство

Кам’янчани ще два тижні вирішуватимуть, як перейменувати вулицю Ватутіна

У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині триває голосування щодо перейменування вулиці Ватутіна. Публічне обговорення з громадянами стартувало 28 листопада. Вулиця Ватутіна підпадає під Закон України «Про декомунізацію». Кам’янчанам пропонують чотири варіанти для перейменування:

 

  • Петро Болбочан – український військовий діяч, полковник Армії УНР. Один із будівничих збройних сил УНР.
  • Василь Сліпак – відомий оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України у зоні АТО. Позивний «Міф». Загинув 29 червня 2016р., с. Луганське, Бахмутського р-ну Донецької обл.
  • Леонід Каденюк – льотчик-випробувач 1-го класу, космонавт, генерал-майор авіації, перший і єдиний астронавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Герой України.
  • Іван Парік – житель м. Камянець-Подільський, учасник підпільного руху ОУН УПА на території Камянця-Подільського.

Вже проголосувало близько 200 кам’янчан. Більшість з них віддали голоси за Василя Сліпака. Голосування триватиме ще два тижні. Після чого слово буде за міською радою.

Нагадаємо, в іншому місті Хмельниччини – Шепетівці – вулицю Ватутіна перейменували ще у лютому 2015 року. Тепер вона називається на честь одного з ідеологів українського націоналістичного руху XX століття Степана Бандери. У Хмельницькому ж вулицю і провулок Ватутіна  перейменували у 2016 р. на вулицю і провулок Юхима Сіцінського – історика, археолога і громадського діяча Поділля.
 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS