Новини
Кримінал

Хмельничанину, який розтрощив меморіал, обрали запобіжний захід

Хмельницький міськрайонний суд обрав забожіний захід 20-річному хмельничанину, який 8 грудня пошкодив меморіал Героям Небесної Сотні та воїнам АТО і ООС в обласному центрі. Чоловіка вирішено не брати під варту, а відпустити під особисті зобов’язання – повідомила прес-секретар суду Алла Плінська.

Нагадаємо, чоловіка підозрюють у вчиненні хуліганства. Його вирахували за відео з камер спостереження. Наразі вставновлено: у ту ніч хмельничанин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зруйнував 4 стенди з фотографіями меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та воїнів АТО і ООС на Майдані Незалежності у Хмельницькому. Дорогою до Майдану Незалежності чоловік також вдарив по ліхтарю біля пам’ятнику «Віра, Надія, Любов». А перед цим – руками та ногами лупив по сміттєвим  контейнерам на вул. Володимирській. На вулиці ж Героїв Майдану молодик демонстрував непристойні жести перед камерами відеоспостереження.

Протягом двох місяців чоловік має такі зобов’язання:

  • прибувати на виклик слідчого, прокурора за першою вимогою;
  • повідомляти слідчого, прокурора про зміну місця проживання;
  • не відлучатись із населеного пункту де проживає без дозволу слідчого, прокурора, суду.

Санкція ч. 1 ст. 296 КК України передбачає покарання у виді штрафу, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS