Новини
Політика

Сергій Лабазюк: «Намагання запустити ринок землі без необхідного законодавства – це «політична спекуляція»

Верховна Рада ухвалила законопроект №9355-5 про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року. “За” проголосував 231 депутат. Цей законопроект підтримав профільний парламентський комітет.

Як зазначив один із авторів документу, представник аграрного комітету ВР Сергій Лабазюк, всі намагання запустити ринок землі без необхідного законодавства –  це «політична спекуляція», оскільки земельний ринок обов’язково потребує чітких законодавчо прописаних норм і правил.
Наразі аграрний комітет працює над підготовкою відповідної законодавчої бази.  Вже прийнято проект про консолідацію земель, напрацьована концепція розвитку аграрного сектору, яка також включає розроблення проекту про обіг землі.

За словами політика, робоча група з напрацювання земельного законодавства «планує вийти на фінальну версію законопроекту до кінця березня2019 року і одразу надіслати його усім аграрним асоціаціям, експертам та органам місцевого самоврядування для його широкого громадського обговорення, висловлення пропозицій та зауважень з боку громадськості».

«Переконаний, що треба на місцях обговорювати такі важливі рішення, аби в результаті  ринок землі працював саме в інтересах громад і людей», – додав Сергій Лабазюк.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS