Новини
Освіта

У Шепетівці на Хмельниччині готуватимуть фахових електриків

Відтепер у Шепетівці Хмельницької області готуватимуть фахових електриків. Це стало можливим завдяки створенню у Шепетівському професійному ліцеї нового навчально-практичного центру. У закладі здобуватимуть освіту за трьома спеціальностями:

  • Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;
  • Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж;
  • Електромонтажник силових мереж та електроустаткування

Фахівці саме таких професійних напрямків наразі є найбільш затребуваними. За словами керівника Шепетівського центру зайнятості Олександра Ребекевші, щорічно з’являється близько 80 вакансій електриків та електромонтерів. Основними замовниками є ТД “Шепетівський цукор”, Шепетівський РЕМ, ТОВ “А3Tech-Україна”, корпорація “Сварог Вест Груп” та 6 місцевих залізничних підприємств. Зокрема, на різних посадах Шепетівського РЕМ вже працюють близько 50 випускників професійного ліцею.

У створенні навчально-практичного центру на базі Шепетівського професійного ліцею допоміг народний депутат України Роман Миколайович Мацола. За його сприяння вдалося залучити 630 тисяч грн. з державного бюджету та 250 тисяч грн. з обласного. Ще близько 120 тисяч грн професійний ліцей залучив власними зусиллями.

Ми маємо дуже складну ситуацію з профтехосвітою. В більшості випадків молоді доводиться вчитися на обладнанні 60-80-х років. Скажіть, які фахові навички можна отримати на техніці, котрій давно вже місце у музеї? Щоб гроші “не йшли на вітер”, а працедавці не перевчали спеціалістів, потрібно створювати якісні навчальні центри. Перші кроки у цьому вже зроблені, – говорить народний депутат України Роман Мацола.

Шепетівський навчально-практичний центр вже четвертий за кількістю створених у Хмельницькій області. Загалом планують створити 8 – за різними напрямками навчання та з найбільш затребуваними спеціальностями від роботодавців.


PR
Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS