Новини
Політика

У Хмельницькому стане на дві виборчі дільниці більше

В обласному центрі змінять розташування центрів чотирьох дільниць напередодні виборів Президента України. Про це повідомив начальник відділу ведення державного реєстру виборців Хмельницької міськради Олег Торкало.

«Зараз готуємо подання на зміну центрів чотирьох дільниць. Зокрема, дільниця, яка була за адресою Курчатова, 69/1, розташовуватиметься по Деповській, 12, це у гуртожитку Хмельницького центру профтехосвіти сфери послуг. Дільницю, яка була на вул. Інститутській, 8, перенесуть на вул. Інститутську, 6. Дільниця з вул.  Чорновола, 62 «переїде» у СЗОШ №14 на вул. Спортивній, 17. Дільницю, що була на вул. Чорновола, 159, перенесуть у НВК №9 за адресою вул. Чорновола, 155».

Окрім того, відбулися і зміни меж виборчих дільниць. Це пов’язано з обмеженням: на дільниці не може бути більше, ніж 2,5 тисячі виборців. Відтак певні будинки у Хмельницькому довелося переносити до інших дільниць.

У порівнянні з минулими виборами у Хмельницькому стане на дві виборчі дільниці більше. Відповідно змінені і межі багатьох дільниць. Тому, до прикладу, якщо людина прийшла на виборчу дільницю у школу, де голосувала все життя, і цього разу не знайшла себе у списках, це не означає, що виборця взагалі нема у реєстрі, – розповів Олег Торкало.

Для уникнення непорозумінь 31 березня виборцям потрібно уважно слідкувати, яка адреса вказана у запрошенні.

Вже зараз кожен виборець може перевірити дані про себе за допомогою онлайн-сервісу «Особистий кабінет».  Ті ж, хто збираються голосувати не за місцем реєстрації, мають завітати до відділу ведення держреєстру виборців у міській раді, написати заяву та додати до неї необхідні документи. Це, за словами Олега Торкало, може бути довідка з місця роботи, документ про навчання, лікування або відрядження саме у Хмельницькому на момент проведення виборів.

 

А от внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованих територій мають змогу взяти участь у голосуванні за спрощеною процедурою — лише за наявності паспорта з реєстрацією на окупованих територіях.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS