Новини
Суспільство

Рівень безробіття на Хмельниччині протягом 2018 року мав тенденцію до зниження

За даними Головного управління статистики у Хмельницькій області,  вибіркове обстеження населення показало, що кількість зайнятого населення віком 15–70 років за 9 місяців 2018 року становила 525,6 тис. осіб, а кількість безробітних – 46,7 тис. осіб.
Порівняно з  відповідним періодом попереднього року рівень зайнятості населення збільшився на 0,9 в.п. та становив 56,2% серед населення віком 15–70 років, а серед населення працездатного віку – на 1,3 в.п. та 65,2% відповідно.
Рівень безробіття серед економічно активного населення віком зменшився з 8,6% за 9 місяців 2017 року до 8,2% за 9 місяців 2018  року.

За сприяння Хмельницького обласного центру зайнятості протягом 2018 року 22,7 тисяч мешканців області знайшли роботу. Загалом за рік послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 36,3 тис. безробітних громадян.

Про це повідомила служба у своєму річному звіті.

У базі Хмельницького ОЦЗ у 2018 році налічувалося майже 32 тисячі вакансій. Більша частина з них припадає на робітничі професії. Підприємства Хмельниччини традиційно потребують спеціалістів у будівельній та транспортній галузях, в агропромисловому комплексі, у сфері торгівлі та послуг. Потрібні досвідчені менеджери, бухгалтери, економісти та інженери в усіх сферах економічної діяльності. Вчителі і лікарі теж мають шанс працевлаштуватися. Однак підприємства шукають і робітників найпростіших професій: підсобників, двірників, вантажників, прибиральників.

Отримати фахову консультацію безробітні можуть у всіх центрах зайнятості області.  Тісна співпраця налагоджена  і з роботодавцями. З початку року 6469 роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. Службою зайнятості 66,4% вакансій було укомплектовано.  З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням центрів зайнятості 4,6 тис. осіб проходили професійне навчання.

 

 

 

 

 

Автор: Алла Самойленко

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS