Новини
Кримінал

Жінка, яка вбила співмешканця ножем, сяде за грати

Ізяславський районний суд на вісім із половиною років позбавив волі жінку, котра кухонним ножем убила свого співмешканця. Шепетівчанку 1980 року народження визнали винною за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

Жінка нанесла два удари кухонним ножем у тіло чоловіка, котрий лежав на дивані у гостьовій кімнаті. Один із них влучив у праве плече, другий – у живіт. Саме спричинена ним рана, за висновком судмедексперта, і стала смертельною – чоловік помер від крововтрати, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Обвинувачена у суді намагалася представити вбивство як перевищення меж необхідної оборони, мовляв, захищалася від нападу  чоловіка у нетверезому стані. У його крові, до речі, виявили 3,12 проміле алкоголю.  Співмешканець, за словами жінки, під час сварки о першій ночі в нетверезому стані хотів вдарити її ножем.  Той, нібито випав у нього із рук, і вона скористалася можливістю – завдала два удари. Після цього кинулася викликати «швидку».

Втім, суд встановив: чоловік і жінка справді сперечалися, потім почалася штовханина, а тоді жінка сама пішла до кухні, взяла ножа, повернулася у кімнату  і вбила чоловіка. До медиків звернулася через певний проміжок часу, в який намагалася приховати сліди злочину. Так, у пральній машині поліцейські знайшли мокре простирадло у крові, а у спальні – скручений матрац із такими ж плямами.

Тож суд дійшов висновку, що це була не самооборона, а умисне вбивство, обтяжуючою обставиною якого стало те, що жінка також перебувала у стані алкогольного сп’яніння – обстеження показали 0,61 проміле алкоголю у її крові.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS