Новини
Духовність

Ще два села на Хмельниччині покинули Московський патріархат

До Православної Церкви України приєднались парафіяни сіл Писарівка та Кривачинці, що у Волочиському районі. Про це інформує Війтовецька об’єднана територіальна громада на сторінці у Фейсбуці.

Зазначається, що за перехід від Московського патріархату проголосувала більшість християн. Голосування відбулося 13 січня.

“13 січня християнські громади сіл Писарівка та Кривачинці взяли участь у голосуванні про перехід їх Української православної церкви (Московського патріархату) до Православної Церкви України. Голосування відбулося на користь ПЦУ. Вітаємо парафіян з урочистою подією!” – йдеться у дописі.

Минулого тижня до Православної церкви України приєдналось п’ять парафій РПЦ в Ізяславському районі. Ще раніше на Хмельниччині парафіянами Православної церкви України стали мешканці села Доброгорща Хмельницького району. Також до ПЦУ перейшла парафія на честь ікони Божої Матері “Неопалима Купина”, що розташована на території управління Держслужби з надзвичайних ситуацій області.

Дві релігійні громади в селі Бокиєвка Волочиського району (колишні УПЦ КП “Різдва Божої Матері” та УПЦ МП ікони Божої Матері “Призрі на смирення”) об’єдналися і перейшли до Хмельницької єпархії ПЦУ.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS