Новини
Політика

Політикум інформує: Партія «Основа» забезпечить економічне зростання

«Основа» – партія економічного зростання України. Високих стандартів життя громадян можна досягти лише за умови динамічного розвитку економіки країни на рівні не менше 10-15 % щорічно. Досягти цього можна тільки дотриманням Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030» і реалізацією економічних програм партії «Основа».

Нинішній мізерний ріст економіки на рівні трьох відсотків, на жаль, не дає здолати бідність в Україні. Ситуація ускладнюється високим рівнем інфляції. Наша країна – найзлиденніша в Європі.

За прогнозом МВФ, у 2019 році на кожного українця буде створено валового внутрішнього продукту на суму 3,13 тисячі доларів. Фонд зазначає також низьке економічне зростання, яке не дозволить Україні скоротити відставання від інших країн регіону. У країнах Східної Європи цей показник національного багатства в нинішньому році досягне 11,45 тисячі доларів. Економіка нашої країни безнадійно відстала від молодих прибалтійських держав.

Одна з найважливіших програмних позицій партії «Основа» – люди праці в Україні повинні гідно заробляти і жити. Цільовий показник середньої зарплати – 20-25 тисяч гривень. Це дозволить кардинально поліпшити добробут українців і повернути в країну сотні тисяч наших громадян, які працюють за кордоном.

– Зарплати в Україні повинні відповідати рівню доходів в країнах Східної Європи. Зараз середні зарплати в Польщі, Словаччині та Угорщині складають 660-750 євро на місяць. Тому в Україні наші найближчі цільові показники – забезпечити протягом трьох років рівень зарплати в 20-25 тисяч гривень зарплати, а пенсії – в 10-15 тисяч гривень, – каже лідер партії «Основа» Сергій Тарута.

Нинішні зарплати в Україні в 2-3 рази нижчі цільового рівня. За січень-листопад 2018 року середньомісячна зарплата в Україні склала 8 711 грн. (згідно з офіційною статистикою). У сфері освіти і охорони здоров’я середня зарплата не досягла і cеми тисяч гривень.

На 2019 рік в Україні встановлено неприпустимо низькі соціальні стандарти. Законом про новий держбюджет мінімальна зарплата з 1 січня визначена на рівні 4 173 грн. Розмір фактичного прожиткового мінімуму в цінах листопада 2018 року для працездатних громадян встановлений урядом на позначці в 4 313 грн. (з урахуванням обов’язкових платежів) (офіційний прожитковий мінімум, установлений в Держбюджеті-2019 з 1.01.2019 р. – 1 853 грн.). Такі стандарти – це продовження тиражування бідності в Україні.

– Держбюджетом на 2019 рік закладено погіршення якості життя українців та продовження еміграції наших громадян в Польщу та інші країни. У новому бюджеті не закладено жодної антикризової програми. Це бюджет не розвитку, а остаточного проїдання країни. Нам потрібен антикризовий бюджет, який дозволить розвивати економіку з темпом не нижче 10-15 процентів, – говорить лідер партії «Основа» Сергій Тарута.

Мінімальна зарплата в Україні повинна відповідати двом фактичним розмірами прожиткового мінімуму. У цінах листопада 2018 року це відповідає 8 626 грн. (за розрахунками Мінсоцполітики). Ні на мінімальну зарплату, ні на прожитковий мінімум – навіть фактичний – не кажучи вже про офіційний «розрахунковий», насправді прожити зараз неможливо. Але високі доходи населення не можна встановити за примхою або за наказом уряду. Для цього повинні бути економічні підстави.

Без перезавантаження всієї системи влади в Україні і реалізації нової економічної політики неможливо досягти істотного поліпшення добробуту жителів країни.

Економічна програма партії «Основа» передбачає стрімкий розвиток України і створення двох мільйонів робочих місць з гідною зарплатою. Підприємствам, які закрилися в 2014-2018 роках, будуть виділені безвідсоткові кредити на відновлення виробництва. На роботу зможуть повернутися мільйон чоловік. Підприємствам, які успішно розвиваються, будуть виділені довгострокові дешеві кредити на розширення виробництва. Це дозволить створити ще мільйон нових робочих місць.

– Два мільйони робочих місць – обґрунтований показник. При виведенні американської економіки з рецесії за 2010-2016 роки було відкрито рекордні 22,3 мільйона вакансій. Ми зобов’язуємося створювати нові робочі місця з розрахунку одна додаткова вакансія на кожні дев’ять економічно активних українців. І зробимо це за рахунок відновлення ефективних виробництв і створення перспективних нових. Ми створимо два мільйони робочих місць і країна ЗаПрацює! – заявляє голова партії «Основа» Андрій Ніколаєнко.

Мирослав Романів


PR
Автор: Алла Самойленко

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS