Новини
Суспільство

У рибалок-браконьєрів на Хмельниччині вилучили більше кілометра забороненої сітки

Інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля з 8 по 13 січня 2019 року виявили 23 одиниці заборонених знарядь лову. Серед них шість сітних “екранів” та 17 сіток, загальною довжиною 1 155 метрів.

Як повідомляють у патрулі, під час рейду на річці Вовк, поблизу с. Гатна, що у Деражнянському районі, інспектори помітили рибалку з сіткою. У неї потрапило півкілограма пліток. Своїми діями чоловік завдав збитків рибній галузі на 765 грн. Складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Сітку вилучено.

А вже 10 січня на Дністровському водосховищі, поблизу с. Демшин, інспектори виявили безгосподарську сітку під кригою, довжиною 30 метрів. Рибу, що була в сітці, випустили. Того самого дня поблизу с. Гораївка інспектори вилучили п’ять безгосподарських сіток, довжиною 520 метрів.

Також 11 січня з Дністровського водосховища, поблизу сіл Сокіл та Колодіївка було знято 420 метрів безгосподарських сіток. А на водоймі поблизу с. Стригани, що у Славутському районі інспектори помітили дві безгосподарські сітки та ще три – на водоймі в м. Славута.

Крім того, в м. Нетішин патрульні затримали двох місцевих жителів, які рибалили на скидному каналі ХАЕС, чим порушили ч. 3 ст. 85 КУпАП.

“13 січня на «гарячу лінію» Управління надійшло повідомлення, що у м. Хмельницький, на р. Південний Буг здійснюють вилов біоресурсів забороненим знаряддям лову. Після прибуття на місце події інспектори виявили місцевого жителя, який ловив рибу “екранами”. На порушника складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також вилучено ще чотири безгосподарські «екрани». Складено акт виявлення безгосподарського майна”, – розповідають рибоохоронці.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (0382) 79-20-88.

Нагадуємо, взимку вилов риби дозволяється проводити зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування не більше п’яти на рибалку. Добова норма вилову риби становить 3 кг.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS