Новини
Інфраструктура

Буде без аварій: на “тещиному язику” встановлюють огородження за 7 млн гривень

На ділянці автодороги Житомир-Чернівці, так званому “тещиному язику” в с. Гуменці,  влаштовуюють бар’єрне огородження типу “Нью Джерсі”. Це залізобетонні блоки завдовжки від 2 до 6 м для неможливості виїзду автомобілів на зустрічну смугу.

Як повідомили у прес-центрі САД у Хмельницькій області, виготовляються блоки на ТДВ “Хмельницькзалізобетон”.

Поки що запланували встановити 1,7 км такого бар’єрного огородження, вартістю майже 7 млн. гривень,  а згодом такі обмежувачі будуть змонтовані по всій протяжності “тещиного язика”. Окрім цього, з обох сторін проїзної частини встановлять металеву огорожу та влаштують зовнішнє освітлення.

Дорожники наголошують, що після влаштування нового асфальтобетонного покриття та розширення проїзної частини на цій ділянці упродовж осені минулого року і цієї зими жодної ДТП зафіксовано не було.

“Завершальним верхнім шаром покриття буде влаштовуватись щебенево-мастиковий асфальтобетон, завдяки шорохуватій поверхні якого підвищиться коефіцієнт щеплення коліс автомобілів із покриттям”, – додають у Службі автодоріг.

Таке огородження типу “Нью-Джерсі” більше 50-ти років застосовують на автомобільних дорогах країн Європи, Америки та Австралії.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS