Новини
Суспільство

Хмельничани заборгували водоканалу 25,8 млн гривень

Хмельничани заборгували комунальному підприємству “Хмельницькводоканал” 25,8 млн гривень. Загалом 57,5% жителів міста мають заборгованість за послуги з водопостачання і водовідведення. Про це повідомляє прес-служба міськради.

“57,5% жителів міста мають заборгованість. З них: 46,4% – за два місяці, 2,3% – три місяці і 8,9% споживачів — більше трьох місяців. На жаль, серед відповідальних містян є і злісні неплатники, з вини яких заборгованість лише зростає. Наразі борг хмельничан перед підприємством складає 25,8 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Як пояснили в міськраді, згідно з Законом України “Про ринок електричної енергії” з 1 січня 2019 року, підприємства водно-каналізаційного господарства повинні робити 100% передоплату за електричну енергію щомісяця. Складова вартості електроенергії в тарифі МКП “Хмельницькводоканал” розрахована на витратах ще першої половини 2018 р., а тому теперішні тарифи на водопостачання та водовідведення, які введені з 30 вересня 2018 року не покривають витрати підприємства на оплату електричної енергії на 2 мільйони гривень щомісяця і фактично приносять МКП “Хмельницькводоканал” шалені збитки, покрити які неможливо ні кредитами, ні фінансовою допомогою з міського бюджету.

“Єдиний вихід з цього скрутного становища — це своєчасна і повна оплата споживачами отриманих щомісяця послуг, а також оплата заборгованості, яка накопичилася у деяких хмельничан”, – кажуть у водоканалі.

У міськраді наголошують, що МКП “Хмельницькводоканал” завжди йде назустріч абонентам, і в разі наявності заборгованості пропонує їм укласти договір реструктуризації (вул. Водопровідна, 75, кабінет № 11, тел.: 74-22-75).

У разі неоплати заборгованості до боржників будуть вжиті заходи, згідно з вимогами чинного законодавства аж до повного припинення надання послуг.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS