Новини
Політика

Вихованці дитсадка на Хмельниччині отримали подарунки з партійною символікою

Голова районної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка вітав з новорічними святами вихованців дошкільного навчального закладу. Окрім солодощів, у коробках з партійною символікою, як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, діти одержали також брендовані прапорці та друковану продукцію.

«Радикальні вітання з новорічними святами тривають на теренах Хмельницької області. Сьогодні голова Ярмолинецької районної організації РПЛ Петро Шургай привітав вихованців ДНЗ села Жилинці Ярмолинецького району з новорічними святами. Малеча та працівники закладу радо вітали представника РПЛ та щиро дякували за подарунки! РПЛ – залізна команда, яка завжди дбає про дітей!» – написав 15 січня на своїй сторінці у Facebook користувач Олег Радикальний.

Як видно на фото, які опублікував Олег Радикальний, крім подарункових наборів солодощів у коробках з написом «ЛЯШКО РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ – ПАРТІЯ НАРОДНОЇ ПЕРЕМОГИ», дітям також роздавали прапорці з логотипом партії та поліграфічну продукцію, зокрема календарі з фото Олега Ляшка та написом «НАРОДНИЙ ПРЕЗИДЕНТ».

Водночас у ч. 4 ст. 31 Закону України «Про освіту» зазначено, що керівництву закладів освіти забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою. Відповідне роз’яснення міститься також у Листі МОН №1/9-407 від 26. 06. 2018 р. «Щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти».

«Оскільки діти не є виборцями, зрозуміло, що дії партійців спрямовані насамперед на їхніх дорослих родичів, – вкотре наголосив координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Хмельницькій області Андрій Попик. – Наразі Олега Ляшка не зареєстровано кандидатом на пост Президента України, але в майбутньому, якщо він братиме участь у виборчих перегонах, такі ініціативи представників його команди можуть сприяти його упізнаваності, що створить нерівні умови для інших кандидатів».

ОПОРА нагадує, що передвиборна  агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів (ч.1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України»).

Під час виборчих перегонів ч. 6 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняє проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону.

Треба зазначити, що ОПОРА уже не вперше фіксує благодійні ініціативи політичних сил та політиків у регіоні. Так, спостерігачі ОПОРИ уже повідомляли про партійну доброчинність з нагоди зимових святрозіграш цінних призів від народного депутатаподарунки для дітей військовослужбовців від «Опозиційного блоку», а також про подарунки від народних депутатів у навчальних закладахХмельниччини.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS