Новини
Економіка

Хмельничани купили нових авто на 46 млн доларів. Топ-5 моделей року

За 12 місяців 2018 року на Хмельниччині зареєстрували 1,6 тис нових автомобілів, а сума покупок склала 46 млн доларів.

За даними RST.ua, найпопулярнішою маркою серед хмельничан минулого року було Renault. На 242 авто цієї марки за рік витратили 4 млн доларів без врахування вартості додаткового обладнання. Також у регіоні часто купували Toyota і Volkswagen. Серед моделей найчастіше у регіоні обирали кросовер Renault Duster.

Половина авто, які реєстрували в регіоні, входила в ціновий діапазон 17 до 35 тис. доларів без урахування вартості додаткового обладнання. Ще 22% – дорожчі 35 тис. доларів. Середня ціна автомобіля у минулому році у Хмельницькому перевищила  28 тис. доларів, а сума покупок склала 46 млн доларів.

Для порівняння, у 2017 році у Хмельницькому та області зареєстрували 1,4 тис нових автомобілів, а сума покупок тоді перевищила $38 млн.

Загалом, у 2018 році в Україні зареєстрували 80 тис нових автомобілів. Кожне з цих авто в середньому коштувало понад 29 тис. доларів. Найбільшу кількість нових автомобілів купили кияни – 31 тис машин на суму 1 млрд доларів, а загальна сума витрат в країні становила 2,4 млрд доларів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS