Новини
Духовність

Уже 21 громада на Хмельниччині перейшла до Православної церкви України

На Хмельниччині Православну церкву України обрала вже 21 громада. Про це повідомив митрополит Антоній Махота на сторінці у Фейсбуці.

За його словами, 21-ю стала громада с. Мала Бережанка Чемеровецького району. На зібранні села проголосували одностайно за перехід до Хмельницької єпархії Православної церкви України.

“Священик РПЦ Йосип (народився в Турківському районі Львівської обл,) категорично відмовився підтримати селян (Бог йому суддя). Обслуговувати вірян Свято-Покровської церкви буде тимчасово священик ПЦУ прот. Віталій Парасимчук”, – написав Антоній Махота.

Крім того,19 січня громади селища Наркевичі та села Бубнівка Волочиського району,  з настоятелем Володимиром Стецюком приєднались до Православної церкви України.

Також днями приєдналася до Православної церкви України парафія на честь Архистратига Божого Михаїла села Стуфчинці Хмельницького району на чолі з настоятелем Борисом Українцем. А також громада села Голосків Летичівського району, парафія на честь Святого Миколая Чудотворця та хмельницька парафія на честь Святого апостола та євангеліста Іоанна Богослова.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS