Новини
Здоров’я

Хмельницька міська лікарня отримала обладнання на 10 мільйонів гривень

У користування Хмельницька міська лікарня отримала обладнання для гемодіалізу, вартістю майже 10 мільйонів гривень. Його передало підприємство “Ренарт” і таким чином отримала право брати участь у торгах за надання послуги, повідомляють у міській раді.

“Після обговорення пропозицій, які надійшли від бажаючих постачати обладнання та витратні матеріали для майбутнього відділення гемодіалізу, була обрана київська фірма ТОВ «Ренарт», яка запропонувала найвигідніші умови, – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Згідно з підписаним меморандумом, підприємство надає лікарні безкоштовано десять установок для проведення процедури гемодіалізу. Далі – черга за обласною радою: саме вона має передати кошти державного бюджету, що надходять на надання послуги мешканцям Хмельницького.

Нагадаємо, відкриття відділення гемодіалізу на базі міської лікарні ініціювали самі хворі, за їх словами, Хмельницька обласна лікарня надає послугу мешканцям міста у четверту зміну, тобто вночі. Через це у людей виникає багато труднощів.

Гемодіаліз – один з методів позаниркового очищення крові. Метод заснований на принципі дифузії та конвекції речовин з малою та середньою молекулярною масою через напівпроникну мембрану, що дозволяє видалити з крові токсичні речовини та продукти метаболізму. Необхідність у гемодіалізі виникає при важких захворюваннях нирок, або при надходженні у кров великої кількості токсинів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS