Новини
Суспільство

Хмельничани дають дітям імена, які суперечать українському правопису

Дівчата – Ангеліни, Анни, Аліни. Хлопчики – Андрії, Максими та Олександри. У Хмельнциькому міському ВРАЦСі назвали імена, якими батьки найчастіше називали своїх малюків у минулому році. І якщо топ-трійка жіночих минулого року дещо оновилася, то чоловічих – змін не зазнала.

Згадали батьки у 2018 і дещо призабуті імена, такі як Олесь, Омелян, Славія чи Юстінія. Зареєстрували у Хмельницькому й Моніку, Ріанну, Джорджа та Роберта. А от Миколою минулого року не назвали жодного хлопчика.

За словами начальника міського відділу РАЦС Марини Зубової, хмельничани як і раніше, називають дітей Нікіта, Кіріл, Глєб, Вадім тощо. Батьків завжди попереджають, що це суперечить українському правопису, проте вони можуть давати своїм дітям будь-які імена, і заборонити цього їм ніхто не може.

«Ми закликаємо до того, аби виважено підходити до цього питання. У нас є випадки, коли діти звертаються і хочуть змінити свої неблагозвучні імена або такі, які їм не подобаються», – прокоментувала Марина Зубова.

У 2018-му у міському ВРАЦСі зареєстрували 3 352 дитини. З них півсотні – двійні. Причому вперше різниця між дівчатками і хлопчиками мінімальна: останніх народилося на два більше.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS