Новини
Кримінал

ФСБ Росії вербувала хмельницького прикордонника

Федеральна служба безпеки Російської Федерації вербувала полковника запасу до державної зради під час його поїздки до Краснодарського краю. Про це повідомляють у прес-службі Хмельницького міськрайонного суду.

Як встановив суд, з 1991 по 1997 роки  чоловік проходив військову службу в ракетній дивізії Збройних Сил України, а з 1997 по 2015 роки проходив військову службу в органах Державної прикордонної служби України. В 2015 року  військовослужбовець звільнився з військової служби в запас Збройних Сил України у військовому званні “полковник запасу”.

У вересні 2018 року чоловік виїхав з території України до Краснодарського краю Російської Федерації, аби відвідати матір. Прибувши до міста, де проживає мати, чоловік по телефону отримав запрошення невстановленого співробітника відділу контррозвідки Управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації по Краснодарському краю прибути для проведення бесіди.

“Співробітник відділу контррозвідки запропонував йому здійснювати діяльність, спрямовану на надання допомоги іноземній організації – Федеральній службі безпеки Російської Федерації, в проведенні підривної діяльності на території України з метою завдання шкоди обороноздатності, державній та інформаційній безпеці України”, – повідомляє прес-служба суду.

Втім, повернувшись до України, чоловік проігнорував завдання, які були надані йому представником ФСБ, добровільно повідомив про свій зв’язок з представниками іноземної спецслужби та про отримане завдання.

Суддя Хмельницького міськрайонного суду задовольнив клопотання прокурора та звільнив полковника запасу від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада)  у зв’язку із добровільним повідомленням органів державної влади України про вчинене ним кримінальне правопорушення.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS