Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому ями «латають» холодним асфальтом

Нову технологію у місті цієї зими випробували вперше. Холодний асфальт комунальники вважають ідеальним методом ліквідації саме аварійної ямковості.

Днями працівники комунального підприємства «БРЕД» вийшли латати ями на Кам’янецькій. Щоб відремонтувати невелику вибоїну з допомогою холодного асфальту, знадобилося не більше 10 хвилин. Латку обробили віброплитою – і дорогою одразу почали проїжджати автомобілі. На думку працівників комунального підприємства, ця латка протримається до весни, до того часу, коли почнеться повноцінний поточний ремонт вулиць.

Тонна такого асфальту коштує шість тисяч гривень. Це втричі дорожче, ніж коштує гарячий. Холодний асфальт виготовлений зі спеціальних еластичних бітумів, його можна викладати навіть при температурі мінус 20.

«Холодний асфальт можна укладати навіть на вологу поверхню, – коментує в.о. директора КП «БРЕД» Микола Ваврищук. – Тобто виробник гарантує, що він буде стояти, навіть якщо йде невеликий дощ і є невелика вологість в ямці».

Козацька, Кам’янецька та Проскурівського підпілля – на цих вулицях уже випробували нову технологію. За день, якщо дозволяє погода, працівники КП «БРЕД» можуть відремонтувати холодним асфальтом до 30 квадратних метрів покриття.

Комунальники наголошують: холодний асфальт використовується винятково для усунення поодиноких ям, щоб покриття на дорогах міста пережило зиму.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS