Новини
Суспільство

Один з телеканалів Хмельниччини позапланово перевірять

Розглянувши результати моніторингу мовлення компанії ПрАТ «Кам`янець-Подільська телерадіокомпанія», що мовить під логотипом «КтркП» у м. Кам`янці-Подільському Хмельницької обл., Національна рада вирішила призначити ліцензіату позапланову виїзну перевірку стосовно дотримання вимог Закону України щодо обов’язкової частки державної мови в ефірі. Відповідне рішення  ухвалено на засіданні 7 лютого.

Національна рада з’ясувала, що у період з 3 по 9 грудня 2018 року телеканал «КтркП» транслював передачі новин державною мовою у недостатньому обсязі. З 07:00 до 18:00 їх загальна частка становила 71%, з 18:00 до 22:00 – 57%. Однак законодавчими нормами передбачено, що у цих проміжках часу передачі новин мають звучати українською обсягом не менше 75% їх загальної тривалості.

З огляду на зафіксовані у мовленні ПрАТ «Кам`янець-Подільська телерадіокомпанія» ознаки порушення вимог абзацу першого частини четвертої статті 10 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», Національна рада ухвалила рішення, відповідно до якого діяльність компанії буде позапланово перевірено.

Джерело

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS