Новини
Освіта

У Хмельницькому першокласники підуть до школи за місцем прописки

Від лютого у навчальних закладах стартував запис дітей до першого класу. Цьгогоріч зарахування першачків знову відбуватиметься за територіальним принципом. У НВО № 5 прийняли вже 75 заяв від батьків.

«З них половина – наш мікрорайон, і ті діти, які мають теж перевагу, тому що старші навчаються теж у нашому навчальному закладі, – пояснює заступник директора НВО №5 Валентина Паламарчук. – І половину заяв ми отримали від батьків, які проживають в інших мікрорайонах».

На 2019-2020 навчальний рік у цій хмельницькій школі планують набрати чотири перших класи. І вже зараз директор Андрій Яківчук прогнозує: заяв від батьків може бути більше, ніж очікувалося спочатку, оскільки школа розташована у середмісті.

Всього у Хмельницькому до перших класів планують набрати близько чотирьох тисяч школярів. Місце реєстрації можна буде підтвердити лише офіційними документами.

Багато дітей зареєстровані за однією адресою, наприклад, у бабусі-дідуся, а проживають за з батьками, які винаймають житло, за іншою, – коментує в.о. директора Департаменту  освіти і науки Людмила Корнієцька. І підтвердити свою адресу проживання не мають чим. Тож має бути офіційно винаймана квартира, з офіційною угодою – тоді це може бути прийняте, як доказ, що дитина тут проживає. Якщо таких документів немає, вважається, що дитина прописана за іншою адресою.

З переліком вулиць, розташованих на території обслуговування навчального закладу, можна ознайомитися на його сайті або на сторінці у Фейсбук. Освітяни визнають: часто буває так, що будинок поряд зі школою до території обслуговування не відноситься. Проте обіцяють зрештою знайти компроміс, бо за умови наявних місць у школі, туди зможуть потрапити й діти з інших мікрорайонів.

Детільніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS