Новини
Репортаж

Тисячним маршем хмельничани вшанували героїв Небесної Сотні

Від Ангела Скорботи – до пам’ятника Героям. Вулицями Соборною, Кам’янецькою та Героїв Майдану мешканці Хмельницького пройшли 20 лютого ходою на знак пам’яті про українців, які ціною власного життя здобули для країни шанс на волю та незалежність. 306 портретів – 107 українців та 199 подолян – несли в руках учасники маршу.

Біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, що на розі вулиць Соборної та Героїв Майдану, на марш вже очікувало чимало містян, які прийшли, аби вшанувати пам’ять загиблих. Дехто тримав в руках квіти, дехто – білі повітряні кульки. Було й чимало державних прапорів. Майданчик біля пам’ятника не вмістив всіх, тож люди стояли на дорозі та на тротуарах поблизу пам’ятника.

На великому екрані хмельничанам показали хронічку подій на Майдані, в тому числі, й кадри, відзняті під час штурму приміщення хмельницького СБУ.

Священики різних конфесій прочитали поминальну молитву за загиблих протягом останніх п’яти років.  А потім з промовою від імені міської та обласної влади виступив хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

«Ми повинні приходити сюди не за рознарядкою, не тому, що керівник прийшов. До пам’ятника Героям, до могил загиблих воїнів ми маємо приходити за велінням серця. Тільки тоді можна буде сказати, що в країні щось змінилося», – сказав, зокрема, міський голова.

Під кінець заходу з’ясувалася доля білих паперових ангелів, яких в рамках тихої акції «Ангели пам’яті» хмельничани виготовили та розвісили біля пам’ятника Героям, біля Ангела Скорботи та на Майдані неподалік пам’ятної дошки. Паперових ангелів разом з повітряними кульками відпустили у небо. Щоправда, не всі ангели захотіли залишити землю. Деякі кульки заплуталися у гілках дерев, аби дати можливість янголам ще трохи побути поруч з людьми, які пам’ятають про них та дякують за їхній подвиг.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS