Новини
Кримінал

У центрі Кам’янця троє чоловіків побили чернівчанина і вимагали 10 тисяч доларів

У Кам’янці-Подільському затримали групу вимагачів із Чернівців. За інформацією поліції, троє зловмисників побили та позбавили волі 43-річного чернівчанина, вимагаючи в нього 10 тисяч доларів США. Потерпілого привезли до Кам’янця-Подільського, де йому вдалося попросити випадкових перехожих про допомогу. Ті одразу ж зателефонували до поліції.

Перехожі побачили, що біля ратуші по вулиці Зарванській невідомі особи побили чоловіка та примусово посадили його в автомобіль.

“На місце події негайно виїхали працівники поліції, опитали всіх можливих свідків і вже за годину на одній із вулиць Кам’янця-Подільського виявили та затримали зловмисників”, – розповіли у поліції.

Як з’ясували правоохоронці, 24 лютого близько 12-ї години в місті Чернівці затримані, погрожуючи фізичною розправою, вимагали та отримали грошові кошти в сумі 10 000 доларів США у 43-річного місцевого жителя. Після цього зловмисники посадили чоловіка у його ж автомобіль “Фольксваген” і повезли до Кам’янця-Подільського.

Усіх трьох затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські вилучили у них два пістолети, ніж, биту, резинові палиці, балаклави та грошові кошти, які вони отримали від потерпілого.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 3 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Чоловікам може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі слідчі дії тривають.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS