Новини
Кримінал

“Ви виграли автомобіль”: на Хмельниччині поширюється новий вид шахрайства

Цими днями чимало хмельничан отримали смс-повідомлення про виграш автомобіля. Знаючи про такий вид шахрайств, більшість їх проігнорували. Але одна жінка таки перерахувала близько 12 тисяч гривень, щоб отримати «виграш». Про це повідомили в обласному управлінні поліції.

Жертвою шахраїв стала 22-річна хмельничанка. Ввечері вона отримала смс-повідомлення про виграш автомобіля «Тойота». У переписці шахраї зазначили — щоб отримати «приз», потрібно перерахувати їм 12 300 гривень, які потерпіла скинула через банківський термінал.

Одразу ж після перерахунку коштів усі контактні телефони були вимкнені. Жінка зрозуміла, що потрапила на шахраїв, і звернулась до поліції.

Правоохоронці з’ясували, що смс-повідомлення такого змісту цими днями отримало чимало хмельничан:

Vitaemo!

Vu stalu vlasnukom avto

“”KIA Sportage””.

info za tel:

38(044)332-65-00.

38(094)832-65-00.

www.idealpay-ua.com

На щастя, більшість їх проігнорували. По зазначеному факту працівники поліції відкрили кримінальне провадження і наразі працюють над встановленням зловмисників, хоча справа це нелегка — наразі усі телефони, зазначені в смс, вимкнені, а сайт є шаблонною віртуальною одноденкою. Тож будьте пильні і не довіряйте таким повідомленням.

“Пам’ятайте: безкоштовний сир буває тільки в мишоловці”, – наголошують у поліції.

Нагадаємо, також на Хмельниччині активізувалися телефонні шахраї, які вимагають у підприємців гроші за вирішення проблем “з податковою”. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS