Новини
Армія

Спецпризначенців на Хмельниччині тренують за стандартами НАТО

У 8 окремому полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, який дислокується на Хмельниччині, триває підвищений курс підготовки одного з підрозділів полку – Advance за класифікацією НАТО.

Наразі на тактичному полі військової частини групи спеціального призначення вдосоналюють вміння і навички під час практичних занять із спеціальної розвідки: пошук, виявлення вогенвих точок противника, маскування, приховане пересування, наближення до об’єкту, спостереження за ним тощо, повідомляє прес-служба відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (Хмельницький).

Перед кожною практичною вправою наші та «натівські» інструктори в навчальному класі проводять брифінг, розповідають, що і як робити правильно, з максимальною ефективністю. Потім ми працюємо. Після практичних занять – знову брифінг, де ми в деталях розбираємо свої дії, помилки – і знову в поле разом з інструкторами, – ділиться методикою командир однієї з груп спеціального призначення підрозділу.

Весь наступний тиждень підрозділ проведе в практичних заняттях з вогневої підготовки.

Довідка. Курс розрахований на 7 тижнів. Воїни-розвідники під керівництвом українських, литовських і американських військових інструкторів вдосконалюють свою майстерність і навички у тактичній медицині, тактиці дій при безпосередньому зіткненні з противником у різних типах місцевості, спеціальній розвідці, вогневій, спеціальній підготовці. Завершиться курс триденним тактико-спеціальним навчанням, яке пройде в навчальному Центрі ССО на Житомирщині.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS