Новини
Суспільство

У Хмельницькому з’явиться притулок для тварин за понад 16 мільйонів гривень

У Хмельницькому визначилися з долею центру поводження з тваринами КП «Надія». Проектно-кошторисну документацію для зведення цього закладу розробили ще торік. А нині управління житлово-комунального господарства міськради оголосило про проведення закупівлі робіт для будівництва притулку.

Центр розташовуватиметься за адресою вул. Заводська, 165, поряд з м’ясокомбінатом.  За словами начальника управління ЖКГ Василя Новачка, у цьогорічний бюджет закладено 2 мільйони гривень для робіт, пов’язаних з центром. Кінцева ж загальна вартість проекту суттєво дорожча. Та може перевищувати 16 мільйонів гривень.

«Проект дороговартісний. Тому що ґрунт там торф’яний. Тобто перед зведенням капітальних  споруд будуть забиватися сваї. Окрім того, там немає жодних мереж – ні води, ні каналізації, ні світла. Все це треба буде додатково тягнути», – відзначив Василь Новачок.

На Заводській мають з’явитися вольєри, господарське приміщення, станція біологічної очистки та будинок охорони. Дорога до майбутнього притулку має бути заасфальтована.

Очікується, що у центрі зможуть одночасно перебувати близько 100 бродячих тварин. Їх стерилізуватимуть та деякий час утримуватимуть у притулку. Також туди ж спрямовуватимуть і агресивних тварин. Окрім того, працівники центру спільно з волонтерами працюватимуть над прилаштуванням бездомних  чотирилапих у добрі руки.

Наразі комунальники не знають точної кількості безпритульних тварин у Хмельницькому. Називають цифри – від 1000 до 5000. За словами Василя Новачка, цьогоріч у місті проведуть перерахунок за методикою українського зоозахисника Віктора Копача.  

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS