Новини
Репортаж

З веснянками, багаттям та фотозонами у Хмельницькому зустрічали весну

Звісно, прощання з зимою, з огляду на погоду, було у неділю, 3 березня, досить умовним. У парку культури та відпочинку  ім. М. Чекмана було не тільки вже по-весняному тепло, а й від снігу давно не залишилося сліду. Тому чимало хмельничан цього дня прийшли на свято, аби відпочити та розважитися.

Програма свята передбачала чимало цікавого: майстри хенд-мейду на ярмарку торгували своїми роботами, поруч можна було скуштувати та придбати сир, мед та напої з нього, Квіткова алея на день перетворилася на фото-алею, адеж там силами освітянських закладів міста було облаштовано безліч різноманітних фотозон, біля яких охоче фотографувалися і дорослі, і малі.

Найжвавіше було на майданчику біля головної сцени – тут ресторатори міста розмістили фуд-корти, які протягом всього свята користувалися чималої популярністю. Вільних місць там практично не було, та й навіть всім охочим місця не вистачало. Тож то тут, то там на лавках парку можна було побачити хмельничан з тарілками.

Офіційно свято стартувало о 15.00 біля каменя при вході до парку. Тут у виконанні дитячих творчих колективів прозвучали традиційні пісні-веснянки, які зібрали чимало глядачів та отримали вдячні овації. Звідси ж стартував найдовший кривий танець, який теж не залишив байдужим майже нікого з глядачів.

Свято продовжилося на головній сцені – тут співали, танцювали, показували сценічні постановки, присвячені зустрічі весни та прощанню з зимою. Сюди ж на гнідому коні приїхала Дівчина-весна, аби остаточно вступити в свої права.

Неподалік сцени традиційно запалили багаття та спалили опудало, яке символізувало зиму. Щоправда, захоплені концертом на сцені, багато хмельничан пропустили це захоплююче видовище.

До пізнього вечора на хмельничан чекало ще чимало цікавого – виступ театру народної пісні з Кам’янця-Подільського та хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру, звісно ж, фуд-корти продовжували працювати. А завершилося свято першою весняною вечіркою під відкритим небом від DJ Zoin.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS