Новини
Армія

Інструктори НАТО тренують бійців 8-го полку спецпризначення на Хмельниччині

На Хмельниччині триває підвищений курс Advance за класифікацією НАТО – підготовка одного з підрозділів загону 8 окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Про це повідомляють у відділені спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони.

Зокрема 7 березня спецпризначенці під керівництвом військових інструкторів з держав-членів Північноатлантичного Альянсу та штатного підрозділу інструкторів полку проходили стрес-тест з вогневої підготовки за курсом Advance.

“Стрес-тест – комплексна вправа на швидкість де оцінюється майстерність володіння штатною стрілецькою зброєю в поєднанні з фізичними навантаженнями і реагуванням на різного роду ввідні, які під час її виконання надходять від інструкторів”, – підкреслив офіцер групи зв’язків з громадськістю та ЗМІ полку старший лейтенант Олег Фугело.

Як відбуваються навчання: військовослужбовець від місця старту долає 130-150 метрів, стріляє з автомата по різних мішенях лежачи, з коліна, в русі, з правого, лівого плеча, із-за різного типу укриттів. Потім приховано пересувається до визначеного місця, знову стріляє, після чого має тягнути важкий ящик з умовним боєкомплектом. І знову стрільба на ураження з укриття: справа, зліва, зверху – до повного знищення. Наприкінці дистанції треба з десяток метрів протягнути вантаж на мотузці і здолати ще сотню метрів, обігнати при цьому інструктора і пересікти фінішну лінію.

Командир підрозділу спецпризначенців каже, що усі його підлеглі із завданням справились: хтось – краще, хтось – гірше.

“Найголовніше – безцінний досвід передових методик підготовки спецпризначенців у володінні зброєю, який використовують кращі армії НАТО. Ефективні навички та вміння відпрацьовані до автоматизму в поєднанні з хорошою фізичною, психологічною підготовкою – бажаний результат нашої щоденної співпраці у класах та в полі”, – переконаний офіцер.

Вже наступного тижня спецпризначенці відпрацьовуватимуть тактику дій груп в умовах міської місцевості.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS