Новини
Статистика

78% мешканців Хмельниччини вважають Росію країною-агресором

Згідно з даними групи “Рейтинг”, 78% мешканців Хмельниччини вважають Росію країною-агресором. Ще 15% не вважають її такою, а 7% важко визначитися. Відповідну інформацію оприлюднив у Фейсбуці політолог, кандидат політичних наук Михайло Басараб.

З такими даними Хмельницька область у рейтингу ставлення українців до росіян займає 9-те місце. Загалом же 63% українців вважають Росію агресором.

“Завжди орієнтуюся на дані групи «Рейтинг», Центру Разумкова і Демініціатив. Ось що нам, наприклад, кажуть дані групи «Рейтинг» щодо українців і росіян. Коли у вересні КМІС показував 48% позитивного або загалом позитивного ставлення українців до росіян, дані «Рейтингу» свідчили лише про 20% таких. А ще на кінець минулого року за даними цієї ж компанії дві третини українців вважали Росію агресором. Думаю, Центр Разумкова і Демініціативи покажуть щось схоже. Тому зберігайте спокій, дивіться на дані КМІСу крізь пальці і будьте впевнені, що Медведчук з Путіним та їхні посіпаки зазнають поразки, Україна переможе”, – написав Михайло Басараб.

Зазначимо, що днями Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) оприлюднив дані опитування, з яких виходить, що у лютому 2019 року кількість українців, які добре, або дуже добре ставляться до Росії, зросла на 9 процентних пунктів і становить 57%.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS