Новини
Освіта

У Хмельницькому зібрались перейменувати університет

На черговій сесії обласної ради, що відбудеться 21 березня, розглядатимуть питання присвоєння Хмельницькому університету управління та права імені видатного державного та громадського діяча, вченого-правознавця, співавтора Декларації про державний суверенітет України та Конституції України, доктора юридичних наук, професора, Академіка Національної Академії правових наук України, першого Голови Конституційного суду України – Леоніда Петровича Юзькова.

За інформацією обласної ради, попередньо було організовано проведення громадського обговорення щодо присвоєння Хмельницькому університету управління та права імені Леоніда Юзькова. Тепер рішення прийматимуть обласні депутати.

Підставами для присвоєння Хмельницькому університету управління та права імені Леоніда Юзькова є зокрема факт народження, проживання та отримання середньої освіти на території Хмельницької області, з якою він підтримував тісний зв’язок, значна частина наукових досліджень Юзькова присвячена конституційному праву та державному управлінню, які є також сферою наукових досліджень і навчально-освітнього процесу університету.

Також Юзьков доклав значних зусиль до становлення та розвитку Хмельницького університету управління та права, консультуючи його керівництво з питань організації навчально-методичної, виховної та наукової роботи. Крім того, у 2004 році у Хмельницькому університеті управління та права були встановлені персональні студентські стипендії імені Л.П. Юзькова для відзначення успіхів талановитих студентів, а за відзначення 70-ї річниці  від дня його народження на адміністративному будинку університету встановлена меморіальна дошка.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS