Новини
Політика

Юлія Тимошенко – лідер, сильніший за систему

За нинішніх обставин українці обирають або президента від олігархів, або президента від народу

Лише місяць залишився до завершення ключової виборчої кампанії 2019 року. Від результатів голосування 31 березня залежить, куди країна буде рухатись далі –  дрейфуватиме у бідність і стагнацію, чи навпаки – зробить економічний стрибок і добиватиметься відновлення миру та територіальної цілісності. Відверто кажучи, українці обиратимуть між президентом від олігархів і президентом від народу. А як свідчать соцопитування, переважна більшість громадян сподівається, що голосування стане новою точкою відліку для України.

Серед серйозних викликів, які стоять перед країною, –  три основні. Це відновлення миру, подолання бідності і соціальної несправедливості та боротьба з кланово-олігархічною системою, яка за 28 років геть знекровила країну. Такого рівня бідності і слабкості, розхитаності державних інституцій Україна справді ще не бачила. А знесилена економіка не здатна забезпечити боєздатну армію і протистояти потужному російському агресору.

За таких обставин виборець має голосувати надвідповідально, думаючи про майбутнє країни, майбутнє наших дітей. Бо, щоб здолати систему і провести реальні зміни, не досить бути просто хорошою людиною. Народ має зробити ставку на сильного лідера, у якого є політичний досвід, харизма, залізний характер і сталева воля. Щоб розірвати порочне коло і вивести країну на інший шлях. Іншого президента кланова система, що здатна самовідновлюватись, просто зжере.

Єдиною потужною фігурою, яка має політичний досвід, волю і яка не пов’язана з корупційною системою, є лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Вона чітко знає, що і як робити. Вона готова діяти з першої хвилини після зміни влади. І усвідомлює, що справжні зміни – це ті,  які покращать життя звичайних українців, а не олігархів. Якщо проаналізувати її біографію, стає зрозуміло: вона власне і є альтернативою старій системі. Бо єдина, хто може здолати олігархів. Більше того, вона була оголошена ворогом №1 режиму як часів Кучми, Януковича, як і діючого режиму. Її кидали за ґрати, на її дискредитацію витрачали мільйони доларів і наймали найкращих політтехнологів. Але вона вистояла і загартувалась в боротьбі.

Найважливіше те, що Юлія Тимошенко –  єдина, хто має стратегічне бачення і здатна провести справжні докорінні зміни. Разом зі 100 найкращими експертами Тимошенко протягом року напрацювала Новий курс України. Це покроковий план дій, який буде здійснюватись одразу після зміни влади. Мета стратегії – перетворити країну з відсталою сировинною економікою на успішну інноваційну державу, яка може відстоювати своє місце у глобальному світі. Це дозволить створити умови для реалізації можливостей та інтересів усіх верств населення. Від молоді, якій сьогодні нелегко знайти себе у власній країні, до людей похилого віку, які почуваються обдуреними, кинутими напризволяще державою.

Найвідоміша обіцянка Тимошенко, яку вона планує виконати в перші місяці, – знизити вдвічі ціну на газ для населення. Для пересічного виборця це питання справді зачіпає за живе – бо для більшості українців комунальні послуги, які виросли на порядок за останні роки, стали непосильними. А січневі платіжки з захмарними нарахуваннями за газ стали просто ударом під дих. Аргументи Юлії Тимошенко набирають ваги, особливо враховуючи те, що цього року заплановане двоетапне здорожчання газу у травні та наприкінці року загалом на 43%.

Важливо, що  кандидат в Президенти не боїться піднімати ці питання на міжнародних майданчиках, де зустрічається зі світовими лідерами та представниками найвпливовіших організацій. Під час заходів Мюнхенської безпекової конференції Тимошенко вперше заявила про перегляд угоди з МВФ в частині оптимізації  ціни на природній газ для населення, пояснюючи, що підвищення чинного уряду було не обґрунтованим. У своєму виступі політик наголосила на необхідності продовження співпраці, але, на її  переконання, ця співпраця має базуватись на принципах, вигідних Україні. Врешті-решт це логічно: якщо ціни на газ перетворюються в зашморг, вони душать не тільки громадян, але й всю українську економіку. Бо відсутність платоспроможності, нездатність українських громадян купувати товари і послуги обмежує можливості для економічного росту, пояснила Юлія Тимошенко на зустрічі з директором–розпорядником Фонду Крістін Лагард.

Ті ж болючі питання нещодавно лідер «Батьківщини» підняла під час зустрічі з Директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен. Аналізуючи порядок денний українських проблем та головні тенденції у глобальній економіці, посилення співпраці нашої держави зі Світовим банком та іншими міжнародними фінансовими інституціями, Тимошенко зачепила і  найболючішу тему для всіх українців – боротьбу з корупцією в нашій державі. «Наші основні завдання – покращення життя людей, модернізація економіки та перетворення України на процвітаючу країну», – зауважила вона, обговорюючи з Сату Кахконен основні положення Нового економічного курсу.

Не менш важливе і те, що Юлія Тимошенко задовго до виборів почала те, що має робити справжній президент – зшивати країну. Вона вже встигла як кандидат на пост Президента України провести всеукраїнський передвиборчий тур, консолідуючи всіх, хто прагне змін і опонує чинній владі.

Тимошенко-кандидата активно підтримують професійні кола. Зокрема, днями меморандум про співпрацю та взаємодію з Юлією Тимошенко підписала Всеукраїнська громадська організація «Спілка власників житла України». Документ передбачає спільну реалізацію держпрограми модернізації житлово-комунального фонду та відстоювання інтересів власників помешкань у багатоквартирних будинках. Як зауважив голова організації, екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, наразі 93% житла в Україні побудовано ще за радянських часів, а 60% – потребує капітального ремонту і енергомодернізації.

Подібний меморандум Юлія Тимошенко підписала також з Федерацією роботодавців та Об’єднанням організацій роботодавців України, які налічують 8,5 тис. підприємств по всій країні, де працює понад 7 млн людей, а також з представниками ГО «Молодь України за майбутнє», фермерськими організаціями України.

Виступаючи 23 лютого на форумі «Україна. Світові виклики. Глобальні зміни» у Києві, лідер «Батьківщини» закликала промисловців і підприємців спільно розробити національний план повернення країни до життя. Таким чином лідер «Батьківщини» формує команду для втілення змін, команду порятунку країни: «У  нас з вами є час об’єднатися, створити робочі групи та прийти до кінця передвиборної кампанії з усіма правильними кроками, які треба робити негайно. Повірте, ми зможемо, як повоєнна Німеччина, за 5 років поставити країну на ноги».

Як політик з державним мисленням вона чітко бачить, що країна в сучасник умовах має робити ставку на інтелект – освіту і науку, як роблять найуспішніші країни світу. «Україна втрачає конкуренцію в глобальному світі, конкуренцію за людину. Тому треба максимально використовувати інтелектуальний і професійний потенціал, який ще не покинув країну», – переконана вона.

Тому Тимошенко постійно акцентує на молодіжній лінії Нового курсу. Дослідження GfK показує сумну картину: кожен четвертий молодий українець від 14 до 19 років демонструє бажання емігрувати. Щоб мотивувати молодь залишатись на своїй землі, слід створити для неї умови – щоб кожен міг реалізувати свій талант вдома, каже Юлія Тимошенко. Члени молодіжних організацій, проаналізувавши програми кандидатів у президенти неодноразово, наголосили: Юлія Тимошенко – єдиний кандидат на пост Президента, який має чіткий план вирішення проблем молоді і створення умов для гідного життя та роботи молоді на рідній землі.


Політична агітація
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS