Новини
Суспільство

На Хмельниччині суд відмовив у позові жінці, яка хотіла виселити з будинку батька

До Полонського районного суду звернулася жителька Житомирської області із позовом до батька та його нинішньої дружини про усунення перешкод у користуванні житлом шляхом виселення та зняття з реєстрації місця проживання. 

Своє прохання обґрунтувала тим, що її бабуся, разом з якою мешкають відповідачі, подарувала їй свій будинок у Полонному. Позивачка з сім’єю хочуть туди переїхати, аби бути поруч з літньою жінкою, що потребує стороннього догляду, проте батько, котрий також є сином власниці будинку, і його дружина не дозволяють зробити це. Жінка зазначила, що відповідачі не піклуються про стареньку, ображають її, що та навіть кілька разів була змушена  викликати поліцію, систематично порушують правила спільного проживання, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Відповідач пояснив, що він свого часу брав участь у зведенні батьківського будинку, а з 1996 року, з дозволу матері-власниці, разом із дружиною зареєстровані й мешкають там. Сварки, погоджується, у сім’ї виникають через спільний побут.

Доводи позивачки щодо виселення відповідачів з будинку без надання іншого житла своє підтвердження у суді не знайшли.

«Частиною 1 ст. 116 ЖК України встановлено: якщо наймач, члени його сім’ї або інші особи, які проживають разом з ним, систематично руйнують чи псують жиле приміщення, або використовують його не за призначенням, або систематичним порушенням правил соціалістичного співжиття роблять неможливим для інших проживання з ними в одній квартирі чи в одному будинку, а заходи запобігання і громадського впливу виявились безрезультатними, виселення винних на вимогу наймодавця або інших заінтересованих осіб провадиться без надання іншого жилого приміщення. Як вбачається із наявних у справі матеріалів, а також висновків Полонського відділу поліції за фактами звернення К., позивачем у суді не доведено, а судом під час розгляду справи не встановлено допущення відповідачами порушень правил співжиття саме житлових відносин, які б мали відношення до користування спірним жилим приміщенням», – роз’яснює суддя.

Відмовляючи у задоволенні позову, Полонський районний суд також взяв до уваги, що у разі задоволення прохання позивачки, її батько з дружиною стануть безхатьками.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS